Filme online noi si seriale online subtitrate in limba Romana

Thirteen at Dinner

Thirteen at Dinner

13 la cină    19 Sep 1985

N/A 87 min CrimăMisterThriller

6.2
IMDB: 6.2/10 1,313 voturi

, , ,

N/A

USA, Marea Britanie

Raportează eroare

Thirteen at Dinner (1985) online subtitrat

13 la cină (Thirteen at Dinner) e un film american din 1985 în regia lui Lou Antonio bazat pe un roman poliţist scris de Agatha Christie în 1933 avându-i ca protagonişti pe Faye Dunaway, Jonathan Cecil şi pe Peter Ustinov în a treia apariţie a sa în rolul detectivului belgian Hercule Poirot.
În cursul unei transmisiuni de televiziune al cărei invitat era, Poirot o cunoaşte pe celebra actriţă Jane Wilkinson, pe imitatoarea acesteia, Carlotta Adams şi pe actorul Bryan Martin. În timpul unei cine ţinută acasă la Jane Wilkinson, femeia îi mărturisese lui Poirot dorinţa de a se despărţi de bătrânul şi excentricul său soţ, Lord Edgware, care însă îi refuză divorţul. Diva afirmă, printre altele, că ar fi dispusă să recurgă la orice mijloc numai să obţină divorţul şi îi cere lui Poirot să încerce să-l convingă pe soţul său să fie de acord. Când acesta se duce să discute cu soţul divei, Lordul Edgware îi spune că şi-a dat deja acordul pentru divorţ şi că i-a scris Janei o scrisoare pentru a îi comunica acordul său. Mai târziu, Jane afirmă că nu a primit niciodată această scrisoare.
A doua zi, Lordul Edgware e găsit ucis şi inspectorul Japp îl pune la curent pe Poirot de tot ce s-a întâmplat. Unica suspectată pentru crimă e chiar Jane Wilkinson, care însă afirmă că a fost la o recepţie la care au participat alte 12 persoane. Mai târziu, imitatoarea Carlotta Adams e găsită moartă, datorită unei supradoze de Veronal. Sigur că această crimă e legată de asasinarea Lordului Edgware, Poirot îşi începe ancheta.
Diferenţe faţă de roman:
În timp ce acţiunea romanului se desfăşoară în anii ’30, acţiunea filmului se desfăşoară în anii ’80.
În roman, Jane Wilkinson îi cere lui Poirot să discute cu soţul său în timp ce acesta cina într-un restaurant cu căpitanul Hasting. În film însă i-o cere în timpul unei cine din casa proprie.
În roman, Carlotta Adams (când o interpreta pe Jane Wilkinson) este prima a ridicarse de la masa unde stau 13 persoane. În film însă, primul care se ridică de la masă este Donald Ross.
Finalul romanul e uşor diferit în ultimul capitol. Înainte de execuţia sa, Jane Wilkinson îi scrie lui Poirot o scrisoare în care îi explică cum a comis cele două crime. În film însă, nu se întâmplă asta, şi se lasă să se înţeleagă că femeia va petrece mulţi ani în puşcărie fără însă a urca pe eşafod.

Nu s-a pus un trailer

Coduri embed

_____________________________________________________________________________________________________
Nu există linkuri
Thirteen at Dinner

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Anul lansării

Alte filme